– Vi tror benhårt på Foodhills framtid.

– Början till allt som händer på Foodhills AB är Erik Paulsson. Det sprang ur honom och hans kärlek till bygden, människorna och entreprenörskapet, berättar Anders.

Kanske för att Erik en gång som ung själv arbetade med ärtor på Findus. Eller var det för att det finns en speciell kultur och gemenskap kring lantbruk i bygderna i Skåne och Halland? Anders Nelson är till vardags affärsutvecklare på Backahill AB med huvudkontor i Ängelholm. Han har flera styrelseuppdrag och är även ordförande i styrelsen för Foodhills AB i Bjuv.

 – Erik Paulsson är min morbror och vi har arbetat mycket nära varandra genom åren. Det har jag mycket nytta av idag, förklarar Anders.

 

 

 

Erik såg affärsmöjligheter och det gör vi alla andra också
– När Findus lade ner verksamheten tog vi över den och nu är vi inne på vårt 4:e år. Vår vision är svensk cirkulär livsmedelsproduktion. Vårt fokus just nu är gröna ärtor. De är vår grund som vi ska stå på oavsett vad som händer, säger Anders.

  • Den kunskap och erfarenhet som finns nedärvt hos människorna i området måste tas till vara och föras vidare till nya generationer.
  • Just gröna ärtor är en näringsrik framtidsprodukt som både ger näring till jorden och människorna på ett fördelaktigt klimatvänligt vis.
  • Alla vägar bär till Bjuv. Ärtans väg in från ärtparadisen och ut i världen är optimal rent logistiskt.
  • Vi investerar nu i våra framtida produktionsanläggningar där miljö och kvalitet är prioriteterat.
  • Svenska gröna ärtor är välkända över hela världen – för sin höga kvalitet och sin goda smak. Vi har mycket bra försäljningskanaler.

Andra livsmedelsföretag ser möjligheter på Foodhills livsmedelsite
–Det pågår olika dialoger med andra livsmedelsföretag som vill vara en del av Foodhills Fastigheters site. Här finns redan en plattform klar med koppling till livsmedel. Några exempel på redan etablerade livsmedelsföretag på området är Hello Fresh Matkasse och Da Aldo glassfabrik, för att nämna några.

Vår vd har levererat det han har lovat
Vi är mycket nöjda med alla medarbetare och de resultat som levererats hittills. Vår vd Karl Vilhelm Beckman har levererat det han har lovat från år till år, konstaterar Anders.

På Foodhills finns en entreprenörsanda i alla medarbetare som är unik. I år har det varit extra tufft att nå målen eftersom vädret inte var med Foodhills. Volymerna ökade inte som Foodhills önskade men kvaliteten höll måttet som vanligt!

Framåt satsas 100-tals miljoner i den nya fabriken.
Det tar tid att bygga upp en ny organisation och att etablera nya samarbeten med bönder och investera i produktionen. Men när hjärtat finns där är det svårt att misslyckas menar Anders Nelson. Framåt önskar Anders en utveckling med förpackningar och andra grödor.

– Framförallt är en sådan här satsning kapitalkrävande vilket är en utmaning – men vi är starka! Varje år har haft sina utmaningar men nu börjar alla delar falla på plats och inför nästa år förväntar vi oss en skörd upp till 15 000 ton. Jag vill skicka en eloge till alla som kämpat med årets skörd! Fantastiskt bra jobbat!