Odlarträff 2023 – stor uppslutning & fördjupade kontakter

Torsdagen den 19:e oktober var det dags för årets upplaga av Foodhills odlarträff. Över 600 deltagare besökte Foodhills under dagen och trots att hösten gjort sitt intåg med kalla vindar var responsen i stort sett uteslutande positiv. En strid ström av besökare kom till träffen och lämnade med glada miner, fördjupade kontakter och ny kunskap om Foodhills verksamhet. 

Bilder från träffen   |   Vinnare & svar tipsrundan

Odlare & allmänhet 

Nytt för i år var att träffen varade i hela åtta timmar, mellan kl. 12-20. Till skillnad från i fjor var även besökare från allmänheten inbjudna. Deltagarna bestod av både nyfikna Bjuv-bor som ville se Foodhills nya fabrik samt odlare som kommit på besök från betydligt längre håll i både Skåne och Halland. 

En långsiktig satsning 

Den nya fabriken är en viktig del i Foodhills långsiktiga satsning på svensk livsmedelsproduktion och en stor del av träffen ägde rum i de nya fabrikslokalerna. Efter att besökarna välkomnats med en karta över området och en tips-lapp till den populära tipsrundan fick de promenera ner till renslinjen och fabrikens entré. Där stod även Foodhills nya skördetröska parkerad som många deltagare tog möjligheten att klättra upp i och titta närmare på.

Högteknologisk produktion 

Besöket fortsatte sen inne i själva fabriken där deltagarna fick tillfälle att se de olika stegen av Foodhills högteknologiska produktion av ärtor som inkluderar processer såsom blanschering, frysning, paketering samt laboratorium och arbete med kvalitetssäkring. Längs vägen stod även personal från Foodhills som kunde guida, berätta mer om produktionen och svara på frågor. 

Ett livsmedel med stor potential 

Ett uppskattat stopp var även den tillfälliga restaurangen som byggts upp i ena änden av fabriken. Gröna ärtor är ett livsmedel med stor potential till en mängd olika spännande maträtter och under träffen var Jan Boris-Möller inbjuden som gästkock. Han bjöd på fasankuber med äpple & ärtchutney tillsammans med syrlig grön ärtpuré som deltagarna fick möjlighet att njuta av vid ståbord som byggts upp av lastpallar runt om i lokalen. 

Bygga goda relationer 

En avgörande del i Foodhills verksamhet är goda och varaktiga relationer med odlare runt om i Skåne och Halland. Många av besökarna på årets träff var både nuvarande och nya odlare av gröna ärtor. Under dagen var Foodhills odlingskonsulenter, samt personal från Magnihill och odlarföreningen, flitigt besökta av odlare som ville diskutera samarbetet kring odling av ärtor inför kommande säsonger. 

Världsledande kvalitet 

Skåne och Halland har unika förutsättningar för odling av gröna ärtor och tack vare den världsledande kvaliteten säljs Foodhills ärtor på export över hela världen. Information om detta samt en present med Foodhills egna ärtpåse var något som besökarna till sist också fick med sig hem vid en avslutande station på träffen. 

Vi söker ditt samtycke för att använda cookies
Du väljer själv vilka cookies du vill acceptera. Gör ett snabbval med någon av knapparna nedan eller välj Cookie-inställningar för mer detaljerad information.
Du kan när som helst ändra eller återkalla ditt medgivande. I vår integritetspolicy finner du även information om hur du tar bort cookies från din webbläsare. Integritetspolicy
Cookie-inställningar
Acceptera alla
Acceptera enbart nödvändiga
Avvisa alla