Odlarträff 2022 – en välbesökt och innehållsrik samling

Den 27:e oktober ägde Foodhills första odlarträff rum. Träffen blev ett välbesökt evenemang som samlade lantbrukare från både Skåne och Halland.

Kvällen började med mingel då det bjöds på ärtsnacks av olika slag samt dryck från en av Foodhills Fastigheters producenter. Temat med ärtbaserad framtidsmat fortsatte sen med middag som bestod av ärtsoppa följt av korv stroganoff gjord på ärtprotein samt en dessert bestående av ärtsorbet med chokladsås.

Efter middagen fortsatte kvällen med presentationer från odlarträffens arrangörer. Regionens odlarförening började med att berätta om deras roll i odlarnas samarbete med Foodhills. Karl-Vilhelm Beckman, Foodhills VD, tog därefter vid och delade en del av sina tankar kring Foodhills framtid och det kommande arbetet med 2023 års produktion. Från Foodhills sida delade även Anders Hugosson med sig av konkreta tips för odlare och rekommendationer för att åstadkomma en effektiv skörd. Presentationerna avslutades av Bengt Persson, VD för GroPro, som gav en uppdatering från GroPros verksamheter och arbetet med proteinfabrikerna.

Kvällens sista moment innebar en möjlighet att besöka Foodhills nya fabrik, något som i stort sett alla kvällens gäster passade på att göra. Besöket i fabriken gav även ett tillfälle till att ställa ytterligare frågor till Foodhills personal innan en lyckad och innehållsrik odlarträff till sist avslutades.

Vi söker ditt samtycke för att använda cookies
Du väljer själv vilka cookies du vill acceptera. Gör ett snabbval med någon av knapparna nedan eller välj Cookie-inställningar för mer detaljerad information.
Du kan när som helst ändra eller återkalla ditt medgivande. I vår integritetspolicy finner du även information om hur du tar bort cookies från din webbläsare. Integritetspolicy
Cookie-inställningar
Acceptera alla
Acceptera enbart nödvändiga
Avvisa alla