Hon älskar sitt jobb på Foodhills i Bjuv

Hennes dröm är att en dag få jobba som VD eller egen företagare. Att driva något som en engagerad entreprenör. Efter ekonomiska programmet tog hon jobb som Quality Controller och Photostudio operator på ett e-handelsföretag inom kläder och mode. Efter fyra år kände hon att det var dags att ta sig an nya utmaningar.

Pendlar mellan Helsingborg och Bjuv

Eftersom 24-åriga Madeleine Truumeel är uppvuxen i Bjuv är gröna ärtor en del av hennes DNA. Hon har tidigare sommarjobbat i fabriken. Därför sökte hon jobb som ekonomi- och försäljningsassistent senhösten 2022 och arbetar idag både med ekonomi, försäljning och i labbet där gröna ärtor genomgår olika processer och kvalitetsgraderas före nedfrysning.

– Jag trivs med variationen och känner att jag sakta men säkert får insikt i hela verksamheten. Att få vara med i utvecklingen av framtidens mat är både givande och roligt, berättar Madeleine.

Hon äter själv mer än gärna gröna ärtor till någon maträtt eller så gör hon grönsaksblandningar där gröna ärtor alltid ingår.

Madeleine är en av dem som svarar om du ringer till Foodhills

Med fler som svarar ökar närvaron och tillgängligheten nu i skördetider då många odlare och samarbetspartners oftare vill ha kontakt. Trots att Madeleine inte har arbetat på Foodhills särskilt länge har hon god kontakt med alla. Kan det bero på att hon är en jordnära hästtjej med två egna hästar? Hon är också engagerad i de administrativa delarna inom både ekonomi och försäljning och vill lära sig allt om verksamheten. Som att vara med vid möten med kunder från utlandet, boka transporter eller att hantera VIP-odlare som redan nu anmäler sitt intresse för att odla gröna ärtor inför 2024.

– Vi är som en familj med en väldigt genuin och fin företagskultur där alla är lika engagerade och utvecklas tillsammans, menar Madeleine som önskar en bättre utveckling inom svensk livsmedelsproduktion för framtiden.

Vem vet, kanske en dag blir Madeleine VD för Foodhills, eller kommer hon kanske på en fantastisk företagsidé kring hur man kan använda svenska gröna ärtor i framtidens mat.

Allt fler kvinnor söker sig till Foodhills och då främst som säsongsarbetare i skördetider vilket visar på ett ökat intresse för livsmedelsproduktion. Det är numera ganska vanligt att se exempelvis unga kvinnor som kör skördetröskor och även transportbilar med ärtor för vidare förädling till anläggningen i Bjuv.

Vi söker ditt samtycke för att använda cookies
Du väljer själv vilka cookies du vill acceptera. Gör ett snabbval med någon av knapparna nedan eller välj Cookie-inställningar för mer detaljerad information.
Du kan när som helst ändra eller återkalla ditt medgivande. I vår integritetspolicy finner du även information om hur du tar bort cookies från din webbläsare. Integritetspolicy
Cookie-inställningar
Acceptera alla
Acceptera enbart nödvändiga
Avvisa alla