Inom området affärsutveckling tar de sitt ansvar som aktiv sammahällsaktör och engagerar sig i utvecklingen av utvalda regioner. Där verkar de för att människor ska trivas med att bo, arbeta och leva.
Långsiktigt och hållbart
Att bygga ett bättre och mer hållbart samhälle är en av målsättningarna som fastighetsägare. Attraktiva destina- tioner är en annat affärsområde som sätter Bjärehalvön och Ängelholm i fokus. Exempelvis så är välkända anläggningar som Hotel Riviera Strand, Hotel Skansen och Torekov Hotell med välbesökta restauranger som Pepes Bodega, Papas och Sand en del i deras satsningar.
Restaurang Sand på Hotel Skansen erbjuder sofistikerade ärträtter
Här kan man exempelvis njuta av ”fine dining” i form av specialmenyn: Grönärtskrokett, lättrökt svamptartar, kolgrillad vinterkål, jalapeno, bakad pärllök, skummig ärtbuljong. Givetvis med lokala gröna ärtor.
Norra Europas effektivaste ärtfabrik
Vidare tillbaka till gröna ärtor så ökar efterfrågan på vegetabiliska proteiner globalt och i första steget fokuseras verksamheten i Foodhills anläggningar på att få upp volymer, kvalitet och lönsamhet i ärtodlingen. Med kraftfulla invest- eringar i ny utrustning kommer Foodhills bli norra Europas effektivaste ärtfabrik. Två av de senaste projekten i Bjuv är proteinproducenterna GroPro AB och GroPro Solution AB, som båda är nära knutna till ärtodlingen. Proteinproduktionen i Bjuv är den första i sitt slag i Sverige.